logo ue leader prow

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”
Operacja mająca na celu: Sprawne wdrażanie LSR w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania: „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Przewidywane wyniki operacji: Wdrożona LSR, zrealizowany Plan Komunikacji

Smaki Beskidu Wyspowego – ogłoszenie o naborze KGW

by admin

 

SMAKI BESKIDU WYSPOWEGO
OGŁOSZENIE O NABORZE KGW

Lokalna Grupa Działania „Dolina Raby” wraz z LGD Przyjazna Ziemia Limanowska realizuje projekt współpracy pn. „Tradycje Beskidu Wyspowego” mający na celu kultywowanie lokalnych tradycji z szczególnym uwzględnieniem dziedzictwa kulinarnego. W ramach projektu 16 sierpnia 2014r. w miejscowości Szczyrzyc (Gmina Jodłownik) odbędzie się impreza plenerowa „Smaki Beskidu Wyspowego”.

LGD Dolina Raby poszukuje dwóch aktywnie działających kół z obszaru działania LGD, które podczas imprezy plenerowej w Szczyrzycu będą prezentowały tradycyjne potrawy z naszego obszaru. Reprezentacja danego KGW na wyjazd do Szczyrzyca może liczyć maksymalnie 5 osób. Do zadań KGW należeć będzie przygotowanie po minimum 6 potrawy, które będą udostępnione bezpłatnie do degustacji uczestnikom imprezy plenerowej. Każda potrawa powinna być przygotowana na około 150 porcji.  LGD Dolina Raby zapewnia pokrycie kosztów zakupów produktów oraz naczyń jednorazowych dla każdego z koła na kwotę 850 zł brutto.

KGW podczas imprezy będą brały udział także w organizowanych konkursach kulinarnych w kategoriach: „Kołaczy i podpłomyków”, „Ciasto z owocami”, „Żur na zakwasie”, „Nalewki”, „Najlepszą potrawę Beskidu Wyspowego”. Konkurs oceniany będzie przez Komisję Konkursową z profesjonalistami kuchni polskiej na czele. W każdej kategorii nagrodzone zostaną 3 najlepsze potrawy. W turnieju zostaną przyznane nagrody o łącznej kwocie 4 000, 00 zł. Potrawy będące przedmiotem konkursów muszą być przygotowywane są przez uczestników we własnym zakresie tj. za własne środki. Każda potrawa w kategoriach konkursowych musi być przygotowana w 5 porcjach dla członków komisji konkursowej.

Dojazd na miejsce imprezy będzie możliwy wynajętym przez LGD busem z jednego miejsca zbiórki na obszarze LGD. Miejsce zbiórki zostanie ustalone po wyłonieniu KGW.

Prosimy o zgłoszenia drogą mailową biuro@dolinaraby.pl maksymalnie do 4 sierpnia 2014 r. Informacje dodatkowe pod nr tel.14/685 44 44

W zgłoszeniu prosimy zawrzeć nazwę KGW oraz osobę do kontaktu wraz z numerem telefonu i adresem e-mail, a także propozycję 6 potraw, które panie z danego KGW będą chciały przygotować dla publiczności. Należy podać również propozycje potrawy do kategorii „Najlepsza potrawa Beskidu Wyspowego”. Prosimy również o wypełnienie zgłoszenia do konkursów kulinarnych poprzez określenie kategorii, w których KGW będzie startować. Im więcej kategorii tym większa szansa na wygraną!

Formularze zgłoszenia w załączniku.

Spośród nadesłanych zgłoszeń wyłonione zostaną dwa koła gospodyń wiejskich, cechujące się zaangażowaniem oraz osiągnięciami kulinarnymi.

[wpdm_file id=168 title=”true” ]

[wpdm_file id=165 title=”true” ]

[wpdm_file id=166 title=”true” ]

[wpdm_file id=167 title=”true” ]

 

Relacja z ubiegłorocznej edycji:

http://www.tv28.pl/2334-smaki-beskidu-wyspowego-nieodkryte-podobnie-jak-gory

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Adres:

STOWARZYSZENIE LOKALNA GRUPA DZIAŁANIA „DOLINA RABY”
CHROSTOWA 1B
32-742 SOBOLÓW
TEL. 14 685 44 44

e-mail: biuro@dolinaraby.pl

NIP 6832029170
REGON 120847752
KRS 0000316230

Nr konta bankowego dla wpłacających składki członkowskie:

20 8619 0006 0010 0200 8833 0001

Adres:

Godziny otwarcia:

Biuro LGD przyjmuje strony od pon – pt w godzinach 9.00 – 14.00.

W pozostałych godzinach praca wewnętrzna lub praca w terenie, w związku z powyższym w godz. 8.00 – 9.00 i 14.00 – 16.00 Biuro LGD może być zamknięte.

©2022 Dolina Raby

Ta strona używa Cookies, przeglądanie jej to zgoda na ich używanie. Akceptuj Czytaj więcej...

Privacy & Cookies Policy