Strona główna
Relacja z VI Festiwalu Rosołu
15/09/2016

Relacja z VI Festiwalu Rosołu

W dniu 11 września 2016 r. w Trzcianie odbył się VI Festiwal Rosołu. W szranki rosołowej rywalizacji stanęło 15 drużyn w 4 kategoriach: amatorzy, profesjonaliści, szkoły gastronomiczne, goście. W pracach festiwalowego Jury brali udział: Jakub Antoniszak, Michał Bałazy (przewodniczący), Wojciech Chudzik, Leszek Kawa, Mariusz Pilis, Marcin Polus, Krzysztof Rodzik i Wiesław Zuzek. [czytaj dalej...]
Komunikat dla Wnioskodawców
25/08/2016

Komunikat dla Wnioskodawców

W związku z zainteresowaniem naborami wniosków informujemy, że z powodu kolejnej nowelizacji przepisów rozporządzenia w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 oraz planowanych zmianach w wytycznych dla Lokalnych Grup Działania, a także biorąc pod uwagę specyfikę naszego LSR w pierwszej kolejności planowane są nabory na tzw. projekty własne LGD... [czytaj dalej...]
Relacja z warsztatów kulinarnych
24/08/2016

Relacja z warsztatów kulinarnych

W dniu 18.08.2016 r. odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu dofinansowanego z Mecenatu Małopolski. Warsztaty prowadził Pan Maciej Szymanowski - technolog żywności. W warsztatach wzięła udział grupa mieszkańców obszaru LGD "Dolina Raby". [czytaj dalej...]
Rozmowy o rosole – relacja
23/08/2016

Rozmowy o rosole – relacja

W dniu 12.08.2016 r. w Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego odbyły się warsztaty pn. „Rozmowy o rosole”. Podczas warsztatów zaprezentowano kila rodzajów rosołów na podstawie przepisów z książki Henryka Dębskiego „Zupy codzienne i wykwintne” oraz dokonano wyboru [czytaj dalej...]