Projekt “Poprzez dziedzictwo kulinarne do kompetencji kluczowych” zwany także “KUCHNIĄ KOMPETENCJI” to międzynarodowy innowacyjny projekt partnerstw strategicznych, realizowany przez instytucje eksperckie: Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Dolina Raby z Polski (Lider projektu), KIKO Educational Solutions from Poland, Suupohja Kehittamisyhdistys ry z Finlandii, Razvojna Agencija Kozajnsko ze Słowenii, Charakis Research & Consulting z Cypru. Projekt jest współfinansowany z programu ERASMUS + Unii Europejskiej.
Główny cel projektu to stworzenie innowacyjnych kursów rozwijających kompetencje trenerów/ edukatorów osób dorosłych w zakresie szkoleń z kompetencji kluczowych, w tym: umiejętności rozumienia i tworzenia informacji, umiejętności cyfrowych, przedsiębiorczości, umiejętności społecznych dla osób dorosłych z niskim poziomem tych kompetencji, w tym ICT , poprzez dziedzictwo kulinarne i kulturowe.
Projekt był realizowany od 01.10.2018 do 30.11.2021r.
Publikacje i rezultaty projektu “Poprzez dziedzictwo kulinarne do kompetencji kluczowych”:
Syllabus Cultural awareness & expression (Sylabus kursu Kompetencje Międzykulturowe)
Social and Personal Skills Syllabus (Sylabus kursu Kompetencje osobiste, społeczne i uczenia się)
Entrepreneurship Syllabus (Sylabus kursu Kompetencje z zakresu przedsiębiorczości)
Digital competence Syllabus (Sylabus kursu Kompetencje cyfrowe)
CUHEKO Literacy Syllabus (Sylabus Kursu Kompetencje z zakresu tworzenia i rozumienia informacji)
REPORT_educational_needs_CUHEKO_2019
EVALUATION of CUHEKO online teaching
Platforma kursów on-line KUCHNI UMIEJĘTNOŚCI:
https://course.kitchenofskills.eu/
Projekt “Poprzez dziedzictwo kulinarne do kompetencji kluczowych ” jest współfinansowany z programu ERASMUS + Unii Europejskiej.