W dniu 23.08.2022 r. odbyły się warsztaty pt. „Chleb, Ser i Wino – czyli jak tradycja łączy się z nowoczesnością” w gospodarstwie agroturystycznym Kozi Stok w Kobylcu. Podczas warsztatów uczestnicy zapoznali się z bogatą historią miejsca, sposobem wytwarzania serów kozich, chleba wiejskiego, wytwarzaniem wina aroniowego, miodów oraz wielu różnych innych rarytasów. Ponadto zapoznali się z ciekawostkami dotyczącymi hodowli kóz rasy polskiej, gęsi, królików, pszczół. Obejrzeli domki na drzewie i zaplecze gospodarstwa, uczestniczyli w wykładzie nt. Koziego Stoku i sposobów na prowadzenie tego typu miejsc.
Warsztat cieszył się wielkim zainteresowaniem uczestników. Mamy nadzieję, że przekazana wiedza pomoże uczestnikom w rozwijaniu swoich gospodarstw i wykorzystaniu w nich nowinek przynoszących dodatkowe dochody. Warsztat był organizowany w ramach prowadzonego przez LGD projektu współpracy „Skarby Beskidzkiej Miedzy” dla mieszkańców obszaru LGD „Dolina Raby” oraz LGD „Przyjazna Ziemia Limanowska”. Kolejne warsztaty już wkrótce.